Smörbullar
2012-10-13 | 18:51:20 |
Kategori: Bullar |
0 kommentarer

För några dagar sedan fick jag idén att baka smörbullar. Det resulterade ett ljuvligt, doftande hem och goda stora bullar. Se receptet nedan och baka dom med mycket kärlek ♥

Receptet ger ca 20-25 st bullar

• 50 g jäst för söta degar
• 100 g margarin
• 2,5 dl mjölk
• 1 dl strösocker
• 1 ägg
• 0,5 tsk salt
• 9 dl vetemjöl
• 1 tsk ingefära
• 1 tsk kardemumma eller kanel

• 100 g rumsvarmt margarin
• 1,5 msk vaniljsocker
• 1 dl florsocker

• 1 vispat ägg
• Pärlsocker

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken värm till 37° (fingervarmt). Häll över jästen och rör tills den löst sig.Tillsätt socker, ägg, salt, vetemjöl, ingefära och kardemumma eller kanel. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i 60 minuter.
Blanda fyllningen och klicka ut den på ett bakplåtspapper i 20-25 små högar. Lägg in i frysen medan degen jäser. Knåda degen lätt och dela i 20-25 bitar. Forma till bollar och lägg i bullformar. Tryck ner den frysta fyllningen i mitten på varje bulle. Sätt ugnen på 225°. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 min. Pensla med vispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 8 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna lite.
Kommentarer
Trackback