Lasagne
2012-10-23 | 17:30:53 |
Kategori: Köttfärs |
0 kommentarer


Receptet ger dig 6-10 portioner

• 500 g Köttfärs
• 2 msk smör
• 2 vitlöksklyfor
• 2 gula lökar
• 1 burk passerade tomater eller krossade tomater
• 2 tsk grillkrydda
• En köttbuljongtärning
• 2 tsk oregano
• 2 tsk timjan
• 1 tsk kummin
• 2 msk tomatpuré
• 0,5 tsk svartpeppar
• 12 lasagneplattor
Ostsås:
• 7 dl mjölk (3%)
• 3 msk vetemjöl
• 3 dl riven ost
• 0,5 tsk salt
• 1 dl riven ost till slutet

Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs i smör några minuter och tillsätt köttfärsen. Rör om tills färsen smulat sig. Tillsätt de passerade eller krossade tomaterna, grillkrydda, oregano, timjan, kummin, svartpeppar, tomatpuré och buljongtärningen. Låt köttfärssåsen koka i ca 10-15 min.
Börja förbereda ostsåsen. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Tillsätt den rivna osten och salt. Vispa tills osten smält.
Varva lasagneplattor, köttfärs och ostsås i en ugnsäker form. Avsluta med ostsås. Strö över ost och grädda i mitten av ugnen i 30 min.
Kommentarer
Trackback