Kokos snöbollar
2012-10-13 | 23:46:00 |
Kategori: Bakverk |
0 kommentarer

Ställde mig i köket och gjorde dessa supergoda ''Marockanska kokos snöbollarna'' som nästan motsvarar de svenska kokostopparna. De här är väldigt lätta att göra. Min man älskar dom gudomligt mycket och ville att jag skulle göra dom, så varsegod älskling!

Innan gräddning

Receptet ger dig 20-25 st kokos snöbollar

• 300 g torkade kokosflingor
• 100 g florsocker
• 2 tsk vaniljsocker
• 2 ägg
• 100 g mannagryn
• 2 tsk bakpulver
• En nypa salt
• 5 msk smält smör eller rapsolja

• Florsocker

Häll de torkade kokosflingorna i en matbredare och mixa tills du får ''kokosmjöl'' med en mycket fin struktur. Blanda sedan de torra ingredienser i en stor skål: kokos, mannagryn, bakpulver och en nypa salt.
Vispa ägg och florsocker pösigt i en annan skål. Tillsätt vaniljsocker och vispa i ytterligare en minut. Häll över de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda väl med händerna. Tillsät olja eller smält smör och rör om. Täck skålen med plastfolie och låt vila på köksbänken i 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. För att forma de små kakorna behövs en skål med ljummet vatten. Fukta båda händerna i skålen med vattnet och ta del av kokosdegen och forma kakorna till små runda pingisbollar, platta till dom lite grann. Strö på florsocker och placera på bakplåten.
Grädda kakorna i 10 minuter. Låt kakorna svalna på bakplåten i 30 minuter (flytta dom inte, annars går dom sönder). Sila sedan florsocker på dom. Serveras med te eller kaffe.
Kommentarer
Trackback